/** **/

Belgen en Nederbelgen

Belgen en Nederbelgen

Van Kreij notariskantoor adviseert en begeleidt zowel Nederlanders als Belgen op het gebied van schenkingen in Nederland.

Van Kreij notariskantoor adviseert en begeleidt zowel Nederlandse als Belgische particulieren met name op het gebied van schenkingsvraagstukken. Maar ook het opstellen van testamenten voor Nederlanders wonend in België (zogenaamde ‘Nederbelgen’) behoort tot onze gebruikelijke werkzaamheden. In dit kader vindt regelmatig afstemming met een gerenommeerd notariskantoor in België plaats. Benieuwd waar wij Belgische en Nederlandse particulieren uit België in kunnen begeleiden? U leest er alles over op deze pagina.

Schenking via Nederlandse notaris

Voor veel Belgen is het interessant om een schenking via een Nederlandse notaris te doen.

Belgen die een schenking via een Nederlandse notaris doen, hoeven geen schenkbelasting (schenkingsrechten) te betalen. Dat is het geval wanneer er meer dan drie jaar verstrijkt tussen het moment dat de schenker de schenking doet en de schenker overlijdt. Door middel van een schenkingsakte van een Nederlandse notaris kan aangetoond worden dat de schenking daadwerkelijk meer dan drie jaar voor overlijden gedaan is.

Let op dat belastingvrij schenken sinds 1 juni 2016 niet meer mogelijk is bij een schenking met voorbehoud van vruchtgebruik.

Wij adviseren en begeleiden u graag over de mogelijkheden van een schenking in Nederland.

Schenking vanuit buitenland door Nederbelgen

Ook Nederlanders die in België wonen, zogenaamde Nederbelgen, hebben de mogelijkheid om op deze manier onder de heffing van de Nederlandse schenkbelasting en Belgische schenkingsrechten uit te komen. Dit gaat echter pas op het moment dat u minimaal tien jaar in België woont. Tot die tijd bent u volgende de Nederlandse Successiewet nog Nederlandse schenkbelasting verschuldigd.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Nederlands notariskantoor voor Belgen en Nederbelgen

Van Kreij notariskantoor is een Nederlands notariskantoor vlakbij de Belgische grens. Vanuit het centrum van Roosendaal adviseren wij zowel Nederlandse als Belgische cliënten. Van Kreij notariskantoor ligt vlakbij de A58, A17 en het treinstation van Roosendaal vanwaar de internationale trein naar België vertrekt. Door onze gunstige ligging adviseren wij al jaren cliënten uit de gehele regio. Tevens hebben wij regelmatig contact met een gerenommeerd Belgisch notariskantoor om Belgische cliënten altijd van de juiste informatie te kunnen voorzien.

Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.